Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 15:33

Пекінська поліція врятувала портрет Мао від вандала-піротехніка

У Пекіні на площі Тяньаньмень поліція затримала чоловіка, який спробував осквернити гігантський портрет Мао Цзедуна.

Інцидент стався в другій половині дня в неділю, але відомо про нього стало тільки у вівторок: поліція ніяк не коментувала подію. Поліцейські перешкодили вандалові перш, ніж він встиг підпалити дріт феєрверку, направивши його на лице "великого керманича".

Якби зловмисникові вдалося виконати свій намір, портрет Мао постраждав би другий раз за останні два місяці: так, в травні виходець з Сіньцзян-Уйгурської автономної області Китаю кинув в портрет предмет, що горів, від чого той спочатку задимівся, а потім загорів. Робочі оперативно замінили постраждале полотно на точну копію. Про цей інцидент також стало відомо завдяки очевидцям.

Особа травневого вандала була встановлена в поліцейській дільниці: з"ясувалося, що портрет осквернив психічнохворий безробітній. Про долю вандала китайські ЗМІ не повідомляли, але можна припустити, що вона незавидна. Китайський журналіст, що забризкав портрет "великого керманича" червоною фарбою в розпал студентських хвилювань 1989 року, провів за своє діяння за ґратами більше шістнадцяти років, а від умов, в яких він знаходився у в"язниці, постраждало його психічне здоров"я, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Пекінська поліція врятувала портрет Мао від вандала-піротехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути