вівторок, 07 лютого 2023 00:57

ПЦУ може перейти на новий календар вслід за греко-католиками

ПЦУ може перейти на новий календар вслід за греко-католиками
Новий календар для православних свят може підтримати ПЦУ. Фото: УГКЦ

Православна Церква України може перейти на новий календар уже 2023 року.

Для цього є всі підстави та аргументи. Про це заступник глави управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря написав у Фейсбук.

"У зв'язку з рішенням УГКЦ за календарем маю нагадати, що синод ПЦУ вже ухвалив рішення, що громади, які бажають перейти на новий стиль - можуть це зробити за відповідною процедурою", - заявив Зоря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформа церковного календаря: у ПЦУ прийняли рішення

За його словами, питання про загальну календарну реформу винесено на розгляд Архієрейського собору, який збереться у травні.

До 1 вересня, коли розпочинається новий церковний рік, час ще є, зауважив він.

"На мою думку, як одного з членів Архієрейського собору, є всі аргументи та підстави ухвалити позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість бажаючим громадам зберегти попередню календарну традицію", - додав заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ.

Українська греко-католицька церква оголосила про перехід на новий календар з 1 вересня. Саме тоді починається новий церковний рік.

Для тих парафій і громад, які не готові до такого року, УГКЦ залишає можливість літургійного життя за юліанським календарем на період до 2025 року.

На початку лютого на засіданні Священного синоду Православної церкви України також обговорили питання новоюліанського календаря та календарної реформи.

Затвердили порядок благословення парафіям і монастирям на використання новоюліанського календаря. Вирішили скликати Собор для обговорення календарної реформи.

Зараз ви читаєте новину «ПЦУ може перейти на новий календар вслід за греко-католиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі