четвер, 29 липня 2021 16:18

Паводки й зсуви ґрунту: попередили про підняття рівня води в річках

Паводки й зсуви ґрунту: попередили про підняття рівня води в річках
30 липня у південно-східній частині країни, Харківській, Полтавській та Сумській областях очікуються грози. Фото: pixabay.com

Сьогодні та завтра у західних областях України очiкується формування дощових паводкiв із пiдйомом рiвня води.

Паводки можливі на річках Прут і Сірет, на гірських притоках Дністра, а також на малих водотоках та верхів'ях річок Закарпаття, повідомляє пресслужба ДСНС. Оголосили другий рівень небезпеки, помаранчевий.

"Під час сильних злив може сформуватися мiсцевий та схиловий сток із затопленням понижених ділянок у населених пунктах, у гiрських районах є загроза формування селевих потоків та зсувів ґрунту", - йдеться у повідомленні.

Рівень води може піднятися на річках басейнів Прута, Сірету на 0,2-0,7 м; на гiрських притоках Днiстра у Львiвській та Iвано-Франкiвській областях на 0,3-1,3 м; на малих водотоках та верхів'ях рiчок Закарпаття на 0,5-1 м.

Водночас удень 30 липня у південно-східній частині країни, Харківській, Полтавській та Сумській областях очікуються грози. В окремих районах - град. Шквали досягатимуть 15-20 м/с. Оголосили перший рівень небезпечності, жовтий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Град і шквали: на Україну суне атмосферний фронт

29 липня майже всю територію України накриють грози. Чернігівську, Київську, Сумську й Житомирську області знову заливатиме. Суха погода лишатиметься тільки на півдні, де обіцяють аномальну спеку. В Одесі й Миколаєві температура підніметься до +35°С. У столиці сьогодні також зливи.

Зараз ви читаєте новину «Паводки й зсуви ґрунту: попередили про підняття рівня води в річках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі