вівторок, 25 серпня 2009 09:34

Патологоанатом оприлюднив причину смерті Джексона

Патологоанатом оприлюднив причину смерті Джексона

В організмі короля поп-музики Майкла Джексона містилася летальна доза знеболюючого препарату "Пропофол" у момент смерті 25 червня. Про це йдеться в документах, оприлюднених в Х"юстоні (штат Техас).

Ці папери стали підставою для обшуку, проведеного раніше поліцією в офісі і складських приміщеннях лікаря Джексона, Конрада Мюррея.

Мюррей практикує в штатах Каліфорнія, Невада, Техас і робив закритий масаж серця Джексону, коли співакові стало погано.

Патологоанатоми закінчили експертизу з розтину тіла Джексона ще два тижні тому, проте її результати не розголошувалися "з міркувань безпеки".

"Головний судовий патологоанатом Лос-Анджелеса лікар Сатьявагісваран вказав, що він проаналізував попередні результати токсикологічної експертизи, і, на його думку, причиною смерті Джексона став смертельний рівень Propofol", - йдеться в оприлюднених судових документах.

Поліція Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія) розглядає раптову смерть співака як "неумисне вбивство". Воно могло стати наслідком ін"єкції знеболюючого препарату сильної дії "Пропофол" ("Діпріван").

"Пропофол" використовується в лікарнях для занурення пацієнтів в несвідомий стан перед хірургічною операцією. Робити такий наркоз довіряється тільки досвідченим анестезіологам.

Мюррей не виписував і не вводив Джексону нічого такого, що могло призвести до загибелі співака, неодноразово заявляв адвокат лікаря Едвард Чернофф.

Раніше поліція встановила, що лікар купив небезпечні ліки у фармацевтичній фірмі в передмісті Лас-Вегаса.

Кардіолог познайомився з королем поп-музики в Лас-Вегасі в 2006 році. Тоді Мюррей надавав медичну допомогу одному з трьох дітей знаменитості.

Є підозри, що Джексон приймав сильнодіючі препарати, щоб впоратись з хронічним безсонням і больовим синдромом. Вони, імовірно, розвинулися у нього від численних травм і пластичних операцій, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Патологоанатом оприлюднив причину смерті Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі