середа, 26 грудня 2007 10:36

Патаркацишвілі зізнався, що хотів підкупити чиновника МВС Грузії за $100 млн

Кандидат у президенти Грузії Бадрі Патаркацишвілі зізнався, що пропонував високопоставленому співробітникові МВС Грузії, директорові спеціального оперативного департаменту Кодуа 100 млн доларів. За словами бізнесмена, він хотів заплатити "за те, щоб ця влада не стріляла" в людей. Грузинському олігархові довелося зізнатися після публікації прокуратурою запису розмови.

За словами Бадрі Патаркацишвілі, глава спеціального оперативного департаменту МВС Грузії сам вийшов на нього з інформацією про підготовлювані фальсифікації виборів.

"Кодуа сказав, що отримав завдання від влади підготувати дві вантажні машини з фальшивими бюлетенями, які б використали на виборчих дільницях, і хоче цю інформацію винести на суд громадськості. Я, звичайно, розумів, що це може бути провокацією, але на 1% допускав, що це може бути правдою. І якщо це так, то я б використовував цю інформацію в своїх цілях і міг би запобігти кровопролиттю в країні. Я погодився і був готовий заплатити за те, щоб вони (поліцейські) у вас не стріляли", - заявив в телезверненні до народу грузинський олігарх, що проживає в Лондоні, передає ІА "Новини-Грузія".

Раніше прокуратура Грузії розповсюдила запис телефонної розмови, в якій Бадрі Патаркацишвілі заявляє, що кандидата в президенти Михайла Саакашвілі на сьогодні підтримує тільки помічник заступника Держсекретаря США Метью Брайза і його начальник Денієл Фрід. На думку бізнесмена, як тільки вони побачать, що Михайло Саакашвілі програє ситуацію, вони відвернуться від нього.

Бадрі Патаркацишвілі запропонував Ереклє Кодуа заарештувати главу  МВС Грузії Вано Мерабішвілі, за що директор спеціального оперативного департаменту вимагав від бізнесмена $100 млн, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «Патаркацишвілі зізнався, що хотів підкупити чиновника МВС Грузії за $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі