пʼятниця, 09 листопада 2007 11:39

Пастор Черновецького хоче забрати 9 га київської землі

Релігійна організація "Посольство Боже" вважає за можливе будівництво своєї церкви в Києві на земельній ділянці майже 9 га.

Про це пастор "Посольства Божого" Сандей Аделаджа сказав в інтерв"ю газеті "Справа".

З його слів, організація володіє земельною ділянкою близько 2,5 га на Лівому березі, однак цього недостатньо для реалізації задуманого проекту.

Проект передбачає будівництво церкви на 10 тис. посадкових місць, що є більшим залом, ніж зал київського Палацу спорту.

"Виходить, що проект "не сідає" на наявну у нас ділянку", - повідомив Аделаджа.

Він сказав також, що мер Києва Леонід Черновецький порекомендував йому написати заяву на відвід земельної ділянки потрібного розміру.

Зі слів Аделаджи, відповідна заява написана, і організація буде чекати рішення питання.

"Я думаю, що навіть у нього (Черновецького) шок від того, що ми збираємося будувати такий великий храм", - додав пастор.

У квітні 2004 року Київська міська рада передала "Посольству Божому" в оренду на 25 років ділянку 2,62 га на Дніпровській набережній в 11-му мікрорайоні житлового масиву Позняки в Дарницькому районі для будівництва культової споруди.

При цьому Київрада визнав таким, що втратив чинність, своє рішення від листопада 2003 року про передачу "Посольству Божому" в оренду на 5 років ділянки 2,36 га на вулиці Регенераторній, 4 у Дніпровському районі для будівництва культової споруди.

"Посольство Боже" обіцяє звільнити легкоатлетичний манеж на вулиці Тичини на Березняках у Києві після завершення будівництва власної церкви.

В 2005 Київська міська державна адміністрація призупинила реконструкцію легкоатлетичного манежу на вулиці Тичини, оскільки не може звільнити будинок манежу від орендарів - "Посольства Боже".

Київміськадміністрація виграла до 10 судів з примусового виселенню орендаря, однак "Посольство Боже" продовжує займати приміщення.

Релігійна громада "Посольство Боже" була заснована в 1994 році.

Черновецький - парафіянин "Посольства Божого".

Зараз ви читаєте новину «Пастор Черновецького хоче забрати 9 га київської землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі