четвер, 14 січня 2021 12:45

Паскудне зазіхання влади на сакральність Майдану може призвести до протестів

Паскудне зазіхання влади на сакральність Майдану може призвести до протестів
Сергій Громенко: Спроба посадити когось з організаторів вірогідно спричинить некотрольований сплеск насилля. Фото: надане Сергієм Громенком

Те, що називають переслідуванням Майдану, є просто боротьбою теперішньої влади з попередниками.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів історик Сергій Громенко.

"Зеленський зациклився на цьому процесі. Використовує всі засоби для протистояння. Воно виглядає паскудно. Але не варто думати, що обшуки у музеї чи допити Парубія можуть зменшити прихильність українців до Революції гідності. Навпаки. Це може змобілізувати розділену українську патріотичну спільноту", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директора Музею Революції гідності викликали на допит

За його словами, зазіхання на сакральність Майдану може стати каталізатором масштабних протестів.

"Спроба посадити когось з організаторів, ймовірно, спричинить некотрольований сплеск насилля. У його вирі Зеленський швидко втратить владу. 2019-го не думав, що "зелена" влада така недалекоглядна. Зараз не впевнений", - додав Сергій Громенко.

Державне бюро розслідувань викликало на допит "організаторів Майдану" - Парубія, Пашинського, Турчинова, Чорновол і Яценюка. Допит був запланований у межах розслідування кримінальної справи про "скоєння державного перевороту". Заяву подав нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін. Відбулися обшуки в Музеї Революції гідності.

Зараз ви читаєте новину «Паскудне зазіхання влади на сакральність Майдану може призвести до протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі