субота, 18 серпня 2007 12:19

Пасажири захопленого літака самі вибралися на свободу

Пасажири, що знаходилися на борту турецького літака, який в суботу вранці був захоплений викрадачами, стверджують, що їм самим вдалося покинути авіалайнер.

Раніше повідомлялося, що викрадачі вирішили звільнити 136 пасажирів, що знаходилися в літаку, після переговорів з турецькими властями, заручники, що проте звільнилися, стверджують, що події розвивалися за іншим сценарієм.

За словами одного з пасажирів, поки терористи знаходилися біля кабіни пілотів, ведучи переговори, людям вдалося пробратися до виходу в хвостовій частині літака, відкрити його і вибратися з літака. "Терористи не могли нас зупинити", - заявив один з колишніх заручників.

Пасажири, що знаходилися на борту захопленого літака, також розповіли, що зловмисники переговорювалися між собою на арабській мові, а один з них нібито оголосив, що вони є членами "Аль-Каїди". Причому деякі пасажири стверджують, що викрадачі вимагали відправити літак не до столиці Ірану, як повідомлялося раніше, а до Сірії.

Літак турецької авіакомпанії Atlasjet, що виконував рейс з північного Кіпру до Стамбулу, був захоплений двома терористами через декілька хвилин після вильоту. Зловмисники зажадали, щоб пілоти змінили маршрут, загрожуючи висадити в салоні літака гранату.

Лайнер близько 09:15 приземлився для дозаправки в аеропорту Антальі. Близько 11:30 суботи стало відомо, що все 136 пасажирів літака звільнено. Терористи продовжують утримувати в заручниках членів екіпажа, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири захопленого літака самі вибралися на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі