вівторок, 13 травня 2008 15:36

Пасажир вимагає $2 млн за переліт в туалеті

Житель Нью-Йорка Гохан Мутлу (GokhanMutlu) вимагає від бюджетної авіакомпанії JetblueAirways виплатити йому два мільйони доларів як компенсацію за переліт з Каліфорнії до Нью-Йорка, частину якого він був вимушений провести в туалеті. Відповідний позов поданий до Верховного суду округу Нью-Йорк по цивільних справах, передає агентство Reuters.

За твердженням позивача, інцидент відбувся в лютому 2008 року, коли на реєстрації в аеропорту Сан-Дієго йому заявили, що на борту літака не залишилося вільних місць. Проте одна із стюардес погодилася поступитися йому своїм місцем і пересісти на відкидне сидіння, призначене для співробітників авіакомпанії.

Через півтори години до Мутлу підійшов пілот і попросив його провести залишок шляху у вбиральні, оскільки стюардесі було незручно на відкидному сидінні. У матеріалах судна не вказано, чи знаходилася стюардеса при виконанні обов"язків.

У позові також наголошується, що пілот був розсерджений незговірливістю пасажира і заявив йому, що той взагалі "повинен бути вдячний за те, що його пустили на борт". На пропозицію Мутлу пересісти на відкидне крісло, де сиділа стюардеса, пілот заявив, що це місце призначене тільки для співробітників авіакомпанії.

Позивач відзначає, що в результаті подібного звернення він відчув "крайнє приниження". Крім того, він дуже злякався, коли літак потрапив в зону турбулентності, оскільки сидів в убиральні на унітазі, на якому не передбачений ремінь безпеки.

Скільки часу Мутлу провів в туалеті в документах суду не зазначено, але сказано, що за якийсь час до нього постукав бортпровідник і запропонував йому повернутися на місце.

У позові також вказано, що Мутлу летів по резервному ваучеру, який співробітники авіакомпанії можуть видавати своїм знайомим, і спочатку зробив по ньому переліт з Нью-Йорка в Сан-Дієго.

Предметом судового розгляду стане, згідно з матеріалами справи, халатність, проявлена авіакомпанією, яка піддала життя позивача небезпеці, не забезпечивши його, порушуючи федеральний закон, місцем з ременем безпеки, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Пасажир вимагає $2 млн за переліт в туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі