четвер, 19 квітня 2007 18:03

Партію Едуарда Лімонова визнали екстремістською організацією

У четвер міськсуд Москви визнав НБП екстремістською організацією й ухвалив рішення про заборону її діяльності на території РФ. Таким чином суд задовольнив позов прокуратури Москви.

Представник московської прокуратури Ірина Семенова заявила, що задоволена рішенням суду. У свою чергу адвокат нацболів Сергій Беляк повідомив, що має намір оскаржити винесене рішення у Верховному Суді РФ, оскільки воно незаконне.

- Це фарс і неправосудне рішення, - так прокоментував рішення міськсуду Москви Едуард Лимонов.

Слухання у справі почалися 18 квітня, проте суд відклав винесення свого рішення до четверга. Сторона звинувачення доводила, що, не зважаючи на формальну ліквідацію НБП два роки тому, організація де-факто існує і Лимонов, як і раніше, є її лідером. Захист, стверджував, що Лимонів не керує НБП, оскільки такої партії немає, а є лише "ідеологом націонал-більшовизму".

Рішення про ліквідацію НБП міськсуд Москви ухвалив в липні 2005-го, а в листопаді того ж року його підтвердив Верховний суд. Приводом для такого рішення стало слово "партія", що міститься в назві організації. 22 березня 2007 року московська прокуратура припинила діяльність НБП аж до рішення суду, який повинен був винести остаточне рішення з цього питання і визнати чи не визнати НБП екстремістською організацією.

Додамо, що в четвер "Російська газета", не дочекавшись рішення суду, повідомила про заборону НБП і визнання цієї організації екстремістською, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Партію Едуарда Лімонова визнали екстремістською організацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі