субота, 29 грудня 2007 16:37

Партії Косово зволікають з формуванням органів влади

Новий уряд Косово буде сформований після новорічних свят, повідомила газета "Коха Діторе", що виходить в Приштині. Демократична партія Косово (ДПК)Хашима Тачі, що отримала перемогу на листопадових парламентських виборах, уклала принципову угоду з президентським Демократичним союзом Косово (ДСК) про формування правлячої коаліції, проте цей документ поки не підписаний, нагадала газета.

Дві провідні політичні сили Косово домовилися про те, що ДПК відходять пости голови уряду і спікера парламенту, а лідер ДСК Фатмір Сейдіу збереже за собою крісло президента автономії, а також дістане можливість призначити віце-прем"єра і п"ять міністрів. Проте питання про те, які саме портфелі відійдуть кожному з партнерів, залишається відкритим.

За інформацією "Коха Діторе", глава Місії ООН в Косово Йоахим Рікер вже піддав критиці Тачі і Сейдіу за зволікання з формуванням органів законодавчої і виконавчої влади. Відповідно до законів автономії, 5 січня 2008 р. закінчується останній термін, в який "кувенді" - краєвий парламент - може зібратися на своє засновницьке засідання, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Партії Косово зволікають з формуванням органів влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі