понеділок, 10 березня 2008 11:29

Партія Саркозі зазнає поразки в першому турі місцевих виборів

Партія Саркозі зазнає поразки в першому турі місцевих виборів
У першому турі місцевих виборів у Франції партія президента Ніколя Саркозі терпить невдачу. За підсумками підрахунку 65,7% голосів, партію Саркозі "Союз за народний рух" підтримують 45,5% виборців.

Це означає, що партія президента поступається соціалістам, які отримали близько 47% голосів.

Очікується, що соціалісти утримаються при владі в Парижі та Ліоні, а опитування на виході з дільниць дають підстави вважати, що їхні позиції також сильні й у низці міст, де більшість має партія Саркозі.

Результати виборів багато хто сприймає як негативний показник першого року, проведеного Саркозі на посаді президента.

Багато французів незадоволені тим, що президент не виконує передвиборні обіцянки знизити вартість життя і нехтує своїми обов"язками, приділяючи дуже багато уваги особистому життю.

Згідно з нещодавніми дослідженнями громадської думки, дві третини виборців розчаровані в політиці, що проводиться Саркозі. Ще торік у липні популярності президента доходив до 67%.

В нещодавньому інтерв"ю газеті Figaro Саркозі не погодився з тим, що його партія зазнає поразки, і сказав, що найважливішим терміном для нього є 2012 рік, коли закінчується термін його президентських повноважень.

Саркозі спростував чутки про перестановки, що можуть бути в його уряді та запевнив, що намічені ним раніше реформи будуть продовжені, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Партія Саркозі зазнає поразки в першому турі місцевих виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі