середа, 02 квітня 2008 19:55

Партія Мугабе програла парламентські вибори в Зімбабве

Партія "Зімбабвійський Африканський національний союз - Патріотичний фронт" (ZANU-PF), очолювана президентом країни Робертом Мугабе, втратила більшість в парламенті. Такі підсумки виборів, що пройшли в суботу, 29 березня, повідомляє France Presse.

Згідно результів, опублікованими виборчою комісією Зімбабве в середу, 2 квітня, опозиційний Рух за демократичні зміни отримує половину місць в парламенті.

Одночасно з парламентськими в суботу відбулися президентські вибори, офіційні підсумки яких ще не підведені. За твердженням опозиції, на них в першому турі переміг її кандидат Морган Тсвангірай.

Рух за демократичні зміни, згідно його власним підрахункам, має отримати 110 з 210 місць в парламенті. Проте опозиціонери побоюються, що влада піде на фальсифікації, щоб зберегти владу у Мугабе, який займає пост президента Зімбабве з 1980 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Партія Мугабе програла парламентські вибори в Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі