вівторок, 09 вересня 2008 19:27

Парламентська асамблея ОБСЄ пройде без Абхазії та Південної Осетії

Представники Південної Осетії та Абхазії не братимуть участь в зустрічі Парламентської асамблеї ОБСЄ наступного тижня в Торонто, заявив її голова Жоао Соареш.

"18 вересня відбудеться велика зустріч членів ПА ОБСЄ, в якій візьмуть участь 200 осіб з 45 країн, включаючи представників Росії та Грузії, - повідомив він. - На зустрічі будуть представлені доповіді нашої місії - делегації, яка знаходиться в даний час в Москві та групи, яка відвідала Азербайджан, Грузію та Вірменію".

"Основною темою стане обговорення ситуації на Кавказі", - додав голова ПА ОБСЄ. Соареш також відзначив, що участь абхазької та південноосетинської сторін не планується. "Ми не запрошували представників Косово на схожу зустріч стосовно ситуації в краю", - заявив він.

Важливим завданням Жоао Соареш вважає відновлення інфраструктури в Південній Осетії та Грузії та поверненні людей в свої будинки. "Наданням гуманітарної допомоги займається ООН, ОБСЄ, Червоний Хрест та низка інших міжнародних організацій, - сказав він. - Ми вважаємо це дуже важливим", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська асамблея ОБСЄ пройде без Абхазії та Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі