середа, 10 грудня 2008 08:22

Парламент обере нового президента Швейцарії

Депутати обох палат Федеральних зборів (парламенту) Швейцарії в середу оберуть президента країни на 2009 рік.

Голова держави щорічно обирається з-поміж членів Федеральної ради Швейцарії строком на рік. Згідно з принципом ротації, новим президентом країни стане нинішній віце-президент, міністр фінансів Ханс-Рудольф Мерц (Hans-Rudolf Merz).

До складу уряду 66-річний Мерц був обраний 2003 року. У вересні цього року він після зупинки серця переніс аорто-коронарне шунтування - тоді з`явилися побоювання, що Мерц не зможе повернутися до роботи, проте політик добре переніс операцію і зміг швидко відновитися.

Крім того, депутати швейцарського парламенту оберуть нового віце-президента, а також міністра оборони замість старого, який пішов недавно у відставку.

Швейцарія - федеральна республіка (конфедерація), голова якої - президент - щороку обирається з-поміж сімох членів Федеральної ради країни. Вибори міністрів проходять раз на чотири роки. Президент Швейцарії головує на засіданнях уряду, проте не має ніяких додаткових повноважень - всі члени уряду рівні в правах, рішення ухвалюються тільки колегіально, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Парламент обере нового президента Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі