субота, 12 квітня 2008 10:58

Парламент Македонії проголосував за саморозпуск через НАТО

Депутати Національних зборів (парламенту) Македонії в ніч на суботу проголосували за саморозпуск з метою уникнути виникнення політичної кризи. Криза може бути викликаний позицією Греції, яка заблокувала вступ Македонії до НАТО.

За розпуск висловилися 70 депутатів з 120. При цьому в голосуванні не брала участь найбільш представницька опозиційна Соціал-демократична партія, хоча її представники і були присутні на дводенному засіданні, присвяченому поточній ситуації.

Голова парламенту Любіша Георгієвськи поки не оголосив дати дострокових виборів, очікується, що він зробить це 14 квітня.

Прем"єр-міністр Македонії Нікола Груєвськи, у свою чергу, нагадав, що за чинним в республіці законодавством парламентські вибори повинні пройти в 60-денний термін з моменту розпуску парламенту. Ймовірно, вибори будуть призначені на червень. У такому разі вони стануть другими менш ніж за два роки.

З 1991 року Греція сперечається за право колишньої югославської республіки Македонія на її назву. Річ у тому, що в Греції є територія з такою ж назвою, і греки побоюються, що македонська держава може пред"явити на неї претензії, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Македонії проголосував за саморозпуск через НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі