середа, 02 квітня 2008 12:55

Парламент Литви не зміг визнати незалежність Косова, побоюючись інших сепаратистів

З першої спроби сейм Литви не зміг схвалити проект ухвали про визнання незалежності Косова, відмовившись прийняти його на розгляд.

Прес-служба литовського парламенту зазначила, що "за схвалення внесення проекту на розгляд проголосували 23 парламентарі, проти - сім і утримався 21".

Більшість учасників засідання парламенту, котрий пройшов вчора, 1 квітня, висловилися за те, щоб проект ухвали був допрацьований його ініціаторами.

Новий голова парламенту Литви Чесловас Юршенас заявив, що "відділення Косова може подати підтримку сепаратистам, у тому числі і в самій Європі".

"Яскравим прикладом тому є баски, - зазначив він. - Тому є певні побоювання, деякі члени сейму були схильні не поспішати, сумнівалися".

Разом з тим, на його думку, питання про визнання Косова не слід було виносити на розгляд сейму, оскільки цю процедуру має право виконати уряд.

Нагадаємо, що парламент Косова проголосив 17 лютого 2008 року незалежність у односторонньому порядку. Багато країн вже визнали незалежність краю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Литви не зміг визнати незалежність Косова, побоюючись інших сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі