четвер, 20 грудня 2007 16:17

Парламент Латвії затверджує новий уряд

Латвійський Сейм зібрався в четвер на спеціальне засідання, на якому голосує по створенню нового уряду: парламентарії повинні затвердити кабмін, запропонований кандидатом в прем"єр-міністри Іваром Годманісом.

За наслідками консультації серед партій правлячої коаліції на даний момент уряд вже підтримали 52 з 100 депутатів парламенту.

Новий уряд утворюють ті ж партії, що були в колишньому уряді ("Народна партія", "Перша партія", "Союз Зелених і Селян", "Вітчизна і свобода"). Раніше в коаліцію запрошувалася партія "Новий час", проте її представники відмовилися працювати в новому кабміні через незгоду із запропонованими кандидатурами міністрів.

Попередній уряд Латвії пішов у відставку 5 грудня у зв"язку з недостатньою довірою народу. Кандидатом на посаду прем"єра президент Латвії Валдіс Затлерс висунув Годманіса, що раніше посідав посаду міністра внутрішніх справ.

До останнього моменту не було згоди і в самій коаліції, оскільки "Вітчизна і Свобода" заперечувала проти всіх кандидатур, які Годманіс пропонував на пост міністра економіки. В четвер після обіду вихід був знайдений, і на цю посаду був висунутий Каспар Герхард, якого підтримує "Вітчизна і свобода".

Новий уряд Латвії, швидше за все, буде затверджений до кінця дня, оскільки парламент йде на канікули до 7 січня, і представники партій заявили, що не мають наміру затягувати питання про затвердження уряду до наступного року, повідомляє кореспондент РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Латвії затверджує новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі