середа, 09 квітня 2008 14:34

Парламент Косово прийняв конституцію

Парламент Косово 9 квітня одноголосно прийняв конституцію, яка має набути чинності 15 червня, передає агентство AFP.

Конституція проголошує Косово світською республікою, "незалежною, суверенною демократичною, єдиною і неподільною державою".

Державними мовами республіки Косово оголошуються албанська і сербська.

Створюються міністерства закордонних справ, міністерство оборони, конституційний суд, розвідслужба і сили державної безпеки.

Як повідомляє агентство Reuters, текст конституції також включає розгорнені параграфи, що обумовлюють захист прав сербської меншини, що проживає в Косово.

До часу вступу конституції в силу, адміністрація ООН повинна передати всі владні і адміністративні повноваження косовським державним структурам.

Нагадаємо, що 17 лютого Косово в односторонньому порядку проголосило незалежність від Сербії. На даний час про своє визнання Косово заявили 38 держав. Албанія, Велика Британія, Німеччина, США, Швейцарія відкрили в Пріштіні свої посольства.

Зі свого боку Сербія, Росія, Китай та Іспанія відмовилися визнати самопроголошену державу. Белград відкликав своїх послів з країн, що визнали незалежність Косово, а Росія заявила, що не допустить членства Косово в ООН, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Парламент Косово прийняв конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі