четвер, 29 травня 2008 12:13

Парламент Киргизстану звільнив спікера через небажання робити ремонт

В Киргизстані у відставку був відправлений спікер парламенту Адахан Мадумаров. За словами депутата парламенту від опозиційної Соціал-демократичної партії Осмонбека Артикбаєва, "на закритому засіданні депутати розглянули заяву спікера про добровільний відхід і вирішили підтримати його".

За його словами, "на засіданні Мадумаров пояснив депутатам, що рішення про його відставку є волею проурядової фракції "Ак Жол" ("Світлий шлях")".

За даними ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА, зараз три парламентські фракції проводять консультації щодо кандидатури нового спікера, яку представив депутатам повноважний представник президента в парламенті.

Стало відомо, що президент Киргизстану Курманбек Бакієв, який також є лідером партії "Ак Жол", яка має парламентську більшість, запропонував на посаду спікера кандидатуру депутата від фракції "Ак Жол" Айтібая Тагаєва.

Про свою відставку Мадумаров повідомляв журналістам ще минулого тижня. Він зазначив, що його попросили піти у відставку, але додав, що "рішення про все я ухвалював сам".

Слід зазначити, що причиною конфлікту між спікером і проурядовою фракцією стала пропозиція Мадумарова провести ремонт в будівлі парламенту вартістю більше 1 млн доларів, що не знайшло схвалення серед членів фракції.

Обидві сторони конфлікту апелювали до президента, який однозначно висловився проти проведення ремонту.

Нагадаємо, що в грудні до парламенту Киргизстану пройшли три партії за підсумками виборів, зокрема це пропрезидентська "Ак Жол", комуністи і Соціал-демократична партія на чолі з екс-прем"єром Алмазбеком Атамбаєвим, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Киргизстану звільнив спікера через небажання робити ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі