четвер, 22 листопада 2007 19:14

Парламент Грузії затвердив новий уряд

Депутати грузинського парламенту затвердили новий склад уряду. За список, представлений президентом Михайлом Саакашвілі, парламентарії проголосували одноголосно, представники опозиційних фракцій "Демократичний фронт і "Права опозиція" засідання бойкотували.

В порівнянні з попереднім складом кабінету тільки в двох міністерствах змінилися керівники. Новим міністром у справах біженців став Коба Субеліані, який до цього очолював службу впорядкування в адміністрації Тбілісі.

Як повідомлялося раніше, замглави міністерства освіти Бела Ципурія повинна була бути підвищена до міністра, проте вона відмовилася від цього призначення. Замість неї пост голови відомства зайняла керівниця Національного центру іспитів і оцінок Майя Міміношвілі.

Попередній уряд автоматично пішов у відставку 16 листопада, після того, як про свою відході з поста прем"єр-міністра оголосив Зураб Ногаїделі. На його місце президент висунув Володимира Гургенідзе, що до останнього часу очолював наглядову раду Банку Грузії.

На засіданні 22 листопада парламент Грузії також затвердив поправки до Виборчого кодексу. Відповідно до законопроекту, прохідний бар"єр для партій на виборах до парламенту знижується з семи до п"яти відсотків. Крім того Центрвиборчком і окружні виборчі комісії тепер формуватимуться з представників політичних партій, як правлячих, так і опозиційних. Новий Виборчий кодекс вступить в силу після того, як його підпише президент, повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Парламент Грузії затвердив новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі