вівторок, 09 жовтня 2007 20:26

Парламент Ефіопії переобрав 82-річного президента на другий термін

Палата народних представників (парламент) Ефіопії у вівторок переважною більшістю голосів переобрала 82-річного Гырму Вольде-Гіоргіса президентом країни на другий шестирічний термін.

Гірма Вольде-Гіоргіс, у минулому депутат парламенту, займає цей високий, але більшою мірою церемоніальний пост, з жовтня 2001 року. На виборах цього року у нього був єдиний суперник - представник опозиції Бейене Петрос.

Виступаючи в понеділок з останньою офіційною мовою напередодні виборів, лідер Ефіопії призвав країну до нарощування військової потужності перед лицем "агресії з боку сусідньої Ерітрєї".

Ерітрея і Ефіопія не можуть досягти згоди з питання невеликої прикордонної території. Країни пережили два кровопролитні озброєні конфлікти, останній з яких завершився в 2000 році. Але не дивлячись на перемир"я, власті двох країн регулярно обмінюються взаємними звинуваченнями, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Ефіопії переобрав 82-річного президента на другий термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі