середа, 09 липня 2008 16:00

Париж повторить долю Києва

Невисокий силует Парижа може незабаром залишитись в минулому. Міська влада все сильніше лобіює ідею будівництва висоток навколо центру міста.

Міська рада Парижа заздалегідь схвалила будівництво будівель, що перевищують висотний регламент. Це викликало обурення партії "зелених" і прихильників малоповерхової забудови. Якщо пропозиція буде схвалена, в найближчих 10 років шість районів навколо центру міста можуть бути забудовані висотками заввишки в дві третини Ейфелевої вежі.

Мер Парижа Бертран Делано, давно просуває ідею багатоповерхового будівництва, як варіант вирішення житлової проблеми мегаполісу. Висотний регламент в Парижі - 37 метрів, з декількома виключеннями, такими як непопулярний хмарочос Tour Montparnasse.

Рішення міського уряду було схвалене французькими архітекторами, один з яких, Мішель Ангевін заявив: "Це тільки початок, Париж повинен змінитися, незабаром він виглядатиме зовсім інакше". Жан Нувель, архітектор, який збирається побудувати 301-метровий хмарочос в діловому районі Ла Дефанс, вважає, що міська влада повинна і надалі наполягати на своєму. "Ми повинні перестати думати про Париж, як про місто-музей", - вважає він.

Тим часом противники висоток запевняють, що такі зміни не підуть на користь місту. Так, за словами представників партії "зелених", "хмарочоси в місті такі ж безглузді, як і позашляховики" - вони дуже енергоємні, а з погляду кількості квартир нічим не кращі, ніж звичайні паризькі будинки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Париж повторить долю Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі