четвер, 24 липня 2008 16:02

ПАРЄ погрожує санкціями Єревану

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Луіс Марія де Пуч попереджає владу Вірменії, що у разі невиконання положень резолюцій ПАРЄ відносно Єревану можуть бути прийняті санкції.

"Невиконання Вірменією положень резолюцій ПАРЄ може спровокувати скандальну ситуацію. Обговорення в моніторинговій комісії Ради Європи та осінній сесії ПАРЄ можуть стати для Вірменії катастрофічними, після чого не виключено і застосування санкцій", - заявив глава ПАРЄ радіостанції "Свобода".

Резолюції ПАРЄ були прийняті після подій в Єревані 1 березня, коли в результаті зіткнень вірменської опозиції з поліцейськими загинули 10 та отримали поранення більше 250 осіб.

У своїх резолюціях Організація, зокрема, закликає владу Вірменії знайти винних в березневих подіях, провести незалежне розслідування, звільнити всіх затриманих за політичними мотивами осіб, гарантувати право громадян на проведення мітингів.

Якщо ці вимоги не будуть повною мірою виконані до зимової сесії ПАРЄ в січні, то Вірменії загрожує позбавлення права голосу в цій організації, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ погрожує санкціями Єревану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі