Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 11:18

Параграф про визнання незалежності Абхазії внесли до підручників

Міністерство освіти Абхазії після визнання незалежності республіки зупинило друк підручників з історії регіону і внесло необхідні зміни до тексту книги, повідомила РИА Новости міністр освіти Абхазії Індіра Варданія.

"Звісно, внесли зміни до підручника з історії Абхазії, що був підписаний до друку для учнів 5-9 класів. Як тільки Росія визнала незалежність Абхазії, ми зупинили процес в друкарні, і автори вже внесли доповнення до цього підручника, тому що ми вважаємо, що така епохальна подія має бути відображено в головному для нашої республіки підручнику", - розповіла Варданія.

Вона уточнила, що до другого семестру, коли школярі починають працювати за цим підручником, всі школи будуть забезпечені новими екземплярами.

Міністр уточнила, що в республіці набирає обороти процес відновлення шкіл, зруйнованих під час війни 1992-1993 років. "У нас в Абхазії 171 школа, звісно, абсолютна більшість з них була зруйнована в період війни, і керівництво нашої країни поетапно їх відновлює. За останні три роки відновлено три школи, побудовано два нові інтернати, почато будівництво ще одного інтернату", - додала Варданія.

У той же час вона відмітила, що відновити всю інфраструктуру шкіл найближчим часом дуже складно.

Росія визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії 26 серпня. Жителі цих республік звернулися з проханням про визнання незалежності після подій 8-12 серпня, коли Грузія провела військову операцію в Південній Осетії. Тоді грузинські війська практично повністю зруйнували столицю республіки місто Цхінвалі та багато населених пунктів, убивши, за даними південноосетинської влади, більше півтори тисячі мирних жителів. У Тбілісі також планували масовану агресію відносно Абхазії.

Зараз ви читаєте новину «Параграф про визнання незалежності Абхазії внесли до підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути