четвер, 26 травня 2022 18:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Папірець із дохлою куркою" - у Запоріжжі відреагували на плани окупантів паспортизувати українців

"Папірець із дохлою куркою" - у Запоріжжі відреагували на плани окупантів паспортизувати українців
Російські загарбники хочуть видавати паспорти мешканцям окупованих територій. Фото: eastnews.ua

У Запорізькій ОВА повідомили, що Росія хоче роздавати паспорти людям, яких потім мобілізують.

Серед мешканців Запорізької області мало хто захоче отримати паспорт РФ, каже голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передають "Новини Приазов'я".

"Щодо цього папірця із дохлою куркою, про який розповідають, що хочуть роздавати - думаю, очевидно, які наслідки будуть із цієї історії. Звысно, якийсь відсоток колаборантів є - не обманюймо себе. Це є в будь-якому регіоні будь-якої країни. І ми це чудово бачили в Донбасі. Зараз людей, які отримали російські паспорти, мобілізували в російську армію й кинули, як м'ясо, на наші Збройні сили", - сказав він.

Він нагадав, що російський паспорт зараз не є престижним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мітка ізгоя" - Подоляк відреагував на насильницьку паспортизацію українців

"Стати громадянином країни, яку не пускають нікуди у світі та зневажають скрізь... Може, у когось і є така мрія, але точно не в більшості нашого регіону й людей нашої країни", - підсумував Старух.

Російські окупанти планують видавати паспорти РФ мешканцям окупованих Херсонщини й Запорізької області на території Криму. Люди негативно до цього ставляться, повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Зараз ви читаєте новину «"Папірець із дохлою куркою" - у Запоріжжі відреагували на плани окупантів паспортизувати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі