Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2008 14:51

Папа Римський закликав Белград і Пріштіну до примирення

Папа Римський Бенедикт XVI закликав Белград і Пріштіну до взаємної пошани і примирення після того, як 17 лютого парламент Косово в односторонньому порядку проголосив свою незалежність від Сербії.

"Я закликаю всі сторони діяти з обережністю і помірністю, а також шукати рішення, які підтримують взаємну пошану і сприяють примиренню", - сказав він, приймаючи в четвер нового посла Сербії при Святому Престолі Владету Янковіч.

У бесіді з послом понтифік жодного разу не вимовив слова "незалежність", називаючи косовську проблему кризою, що "розгортається".

Після закінчення зустрічі Бенедикт XVI запевнив, що молиться за сербський народ і закликав продовжувати зусилля по встановленню на Балканах миру і благополуччя.

У свою чергу, Янковіч відзначила, що Сербії необхідно, щоб її територіальна цілісність і суверенітет поважалися світовою спільнотою.

17 лютого, відразу ж після проголошення незалежності Косово, послідувала офіційна реакція Ватикану на події, що відбуваються, - Святий Престол застеріг від екстремізму і насильства в краю, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський закликав Белград і Пріштіну до примирення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути