неділя, 25 листопада 2007 18:18

Папа Римський вручив кардиналські персні новим "князям церкви"

Папа Римський Бенедикт XVI вручив в неділю в ході урочистої меси в Соборі Святого Петра кардиналські персні 23 новим "князям церкви".

Напередодні понтифік проголосив імена нових кардиналів і вручив їм пурпурні кардиналські шапочки, нагадавши при цьому, що червоний колір кардиналського одягу символізує готовність пролити свою кров за справу церкви.

Першим кардиналський перстень з рук Папи Римського отримав лідер найбільшої християнської конфесії Іраку Патріарх Вавілонський Еммануїл III Деллі.

Вручаючи знаки кардиналської гідності, Бенедикт XVI попросив всіх нових "пурпуроносців" допомагати йому у виконанні папського служіння і призвав їх политися і працювати на благо світу.

Вручення золотих кардиналських перснів із зображенням розп"яття завершило урочисті заходи у Ватикані з нагоди другої консисторії нинішнього понтіфіката.

Кардиналська колегія - це дорадчий орган при Папі Римському, який, за виразом Бенедикта XVI, є "своєрідним сенатом Церкви, покликаним слідувати заповітам Святого Петра".

Відтепер її членами є 201 ієрарх, причому 120 кардиналів ще не досягли 80-річного віку і тому можуть взяти участь в майбутньому конклаві по виборах нового Папи.

104 кардинали представляють в колегії Європу, 34 - Латинську Америку, 21 - Азію, 20 - США і Канаду, 18 - Африку, 4 - Австралію і Нову Зеландію. Всього в колегії представлено 70 країн, причому 52 з них мають кардиналів-"виборників". Найбільш численну національну групу "пурпуроносців" як і раніше утворюють 42 представники Італії, половина з яких може взяти участь в конклаві, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський вручив кардиналські персні новим "князям церкви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі