пʼятниця, 18 квітня 2008 10:04

Папа Римський обіцяв молитися за жертв сексуальних домагань

Папа Римський Бенедикт XVI в ході візиту до США зустрівся з людьми, що стали об"єктом розпусних дій з боку священников- педофілів, повідомляє Би-Би-Си.

Як відомо, події шестирічної давності тоді вразили американську католицьку церкву.

Першим був викритий священик в Бостоні, а потім стало відомо про тисячі подібних випадків в Сполучених Штатах.

Повідомляється, що на зустрічах у Вашингтоні Папа вислухав розповіді своїх співбесідників і сказав, що молитиметься за них.

Зустрічі проходили в каплиці посольства Ватикану протягом 25 хвилин.

Один із співбесідників Папи Римського зазначив, що усередині католицької церкви зростає ракова пухлина. Інший сказав, що ця зустріч відродила в ньому надію.

А одна жінка, що прийшла на бесіду з Бенедиктом XVI не змогла нічого сказати і просто розплакалася, стоячи перед ним.

Зі свого боку Бенедикт XVI в ході меси на стадіоні у Вашингтоні, на яку прийшли близько 46 тисяч людей, сказав, що "ніякі мої слова не можуть описати біль і збиток, заподіяний розпусними діями стосовно дітей".

Після меси Бенедикт XVI вирушив в культурний центр імені попереднього Папи Іоанна Павла II, де зустрівся з головами інших релігійних конфесій. Проте ця зустріч спровокувала немало розбіжностей.

Нагадаємо, що вчора, 17 квітня, Папа Римський розкритикував американських єпископів за їх дії під час скандалу зі священиками-педофілами.

На думку Понтифіка, їх реакція на ці події була дуже млявою. Водночас Бенедикт XVI заявив, що причиною кризи став і занепад цінностей в американському суспільстві.

Зазначимо, що Індуїсти відмовилися від участі в месі Папи у зв"язку з тим, що представники спецслужб не дозволили їм принести з собою ритуальні кинджали - необхідний атрибут традиційного одягу індуїстів.

Одна з мусульманських общин Вашингтона також заявила, що не має наміру зустрічатися з Папою Римським, тому що, на їх думку, він неодноразово демонстрував нетерпимість до ісламу.

Довідка

Єпархія Бостона багато років знаходилася в центрі сексуальних скандалів.

Так, наприклад, в 2005 році Ватикан позбавив духовного сану четверо священиків цієї єпархії, обвинувачених в розтлінні малолітніх.

У офіційному повідомленні єпархії указуються їх імена: Роберт Фей, Кельвін Ігабіта, Бернар Лейн і Роберт Уорд. Їм було заборонено служити, і ніякої фінансової підтримки з боку єпархії вони отримувати не будуть.

Ігабіта в 2003 році був засуджений на термін ув"язнення від 12 до 14 років за звинуваченням в зґвалтуванні 15-річної дівчинки, здійсненому в 2000 році. Лейн був усунений від служби ще в 1999 році, проте весь цей час залишався священиком. Щонайменше 17 людей звинуватили Лейна в тому, що в дитинстві піддавалися домаганням з його боку.

Фея звинуватили в розтлінні підлітка в 1970-і роки в Нью-Хемпширі. Уард був усунений від служби в 2002 році після того, як єпархія отримала докази негідних дій з його боку стосовно малолітнього, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський обіцяв молитися за жертв сексуальних домагань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі