вівторок, 23 жовтня 2007 14:41

Панда обгризла ноги 15-річному хлопцю у Пекіні

Восьмилітній самець панди на ім"я Гу-Гу з Пекінського зоопарку, вчора вранці, 22 жовтня, напав на 15-річного підлітка, що забрався в його вольєру, і покалічив його.

Обидві ноги хлопчика в результаті нападу опинилися обгризені до кістки.

Співробітники зоопарку зазначили, що підліток переліз через майже півтораметрову огорожу, що захищає територію, на якій живуть дві панди, під час годування тварин. Саме у цей момент панда і напала на хлопчика.

Атака тривала дві-три хвилини, потім працівникам вдалося відвернути Гу-Гу від ніг хлопчика. Постраждалий був відправлений до лікарні.

Сам хлопчик приїхав до Пекіна з північного сходу країни і займається вуличною торгівлею вторсировиною.

Згодом він пояснив свій вчинок цікавістю. За даними поліцейських, окрім огорожі території панд, він до того також переліз через огорожу зоопарку, щоб не платити за квиток.

Той самий панда Гу-Гу у вересні 2006 року відкусив частину м"яких тканин ноги ще одного відвідувача своєї вольєри. П"яний турист переліз через огорожу з тим, щоб, за його словами, "обійняти пухнастого звіра", проте був укушений ним, після чого у відповідь сам укусив Гу-Гу.

Втім, в Китаї панди досить часто нападають на людей. Так, в жовтні 2006 року в заповіднику на південному заході Китаю панда відкусила фалангу великого пальця у туриста із США, коли той спробував її погодувати, а в серпні 2007 року в зоопарку китайського міста Ланьчжоу в провінції Ганьсу трирічна панда напала на співробітника зоопарку, внаслідок чого в лікарні йому довелося накласти більше ста швів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Панда обгризла ноги 15-річному хлопцю у Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі