середа, 09 січня 2008 16:56

Панамське судно, яке застрягло в льодах Азовського моря звільнить криголам

Вантажне судно "Атлантик Джой" під прапором Панами застрягло в льодах 6 січня біля Бердянської коси (Запорізька область) в Азовському морі.

Про це сказано в повідомленні Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в області.

Відповідно до повідомлення, 6 січня о 17:00 від оперативного чергового прикордонної служби надійшло повідомлення про те, що на відстані 6 км від берега перебуває судно з панамським прапором, яке не відповідає на радіозапити.

Пізніше було встановлено, що судно прибуло 29 грудня в порт Маріуполя й за нього відповідає фірма "Таурус".

3 січня судно планувалося завантажити, але через несприятливу погоду судновласник (громадянин Греції) вирішив відіслати судно в Чорне море.

Капітану рекомендували дрейфувати по Азовському морю, де судно застрягло в льодах.

8 січня з Маріупольського порту планувалося відправлення криголама на допомогу "Атлантик Джой", але її перенесли на 9 січня.

"Вирішено дочекатися криголама, який вранці 9 січня вирушив з Маріупольського порту з караваном з 9 суден", - сказано в повідомленні прес-служби.

Стан здоров"я екіпажу (всі - громадяни Єгипту) нормальний.

Вони відмовилися від запропонованої МНС допомоги у вигляді теплих речей і продуктів харчування, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Панамське судно, яке застрягло в льодах Азовського моря звільнить криголам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі