пʼятниця, 22 лютого 2008 20:35

Пан Гі Мун стурбований вторгненням Туреччини на північ Іраку

Генсек ООН Пан Гі Мун виразив заклопотаність у зв"язку з початком сухопутної операції Туреччини проти курдських бойовиків на півночі Іраку.

Заява генсека поширена в штаб-квартирі ООН в п"ятницю.

"Завданням пріоритетної важливості залишається захист цивільного населення по обидві сторони межі", - відзначив генсек ООН.

В п"ятницю Генштаб Туреччини повідомив про початок сухопутної операції проти курдських бойовиків на півночі Іраку. Як випливає з повідомлення Генштабу, операція направлена проти терористичного угрупування "Робоча партія Курдістану" (РПК). Генштаб турецької армії підкреслює, що "операція не направлена проти територіальної єдності і стабільності Іраку". У операції задіяно близько 10 тисяч військовослужбовців.

РПК, оголошена ООН і ЄС терористичною організацією, майже чверть століття веде озброєну боротьбу за автономію для курдів на частини турецькій території. Цей конфлікт поніс близько 40 тисяч життів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Пан Гі Мун стурбований вторгненням Туреччини на північ Іраку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі