середа, 20 червня 2007 11:25

Пам"ятник Воїну-визволителю відновлено на новому місці у Таллінні

На Військовому кладовищі Таллінна завершені роботи по спорудженню стіни для остаточного відновлення зовнішнього вигляду пам"ятника радянському Воїнові-визволителю.

Зараз за фігурою солдата зведено стіну з вапняку і монумент виглядає так само, як і у сквері на Тинісмяги, де він стояв до перенесення на Військове кладовище.

Нова стіна схожа з тією, що стояла на Тинісмяги, але трохи менша за розміром. Вона стоїть на залізобетонному фундаменті, усередині неї встановлений блоковий каркас, покритий плитами з вапняку.

Будівництво стіни розпочали  23 травня. За стіною будуть поховані останки радянських солдатів, що викопали з Братської могили на Тинісмяги. Урочисту церемонію перезахоронення намічено на 3 липня.

Рішення уряду Естонії провести розкопки Братської могили радянським воїнам і перенести встановлений на їх честь пам"ятник Воїнові-визволителю привело до масових безладів 26-29 квітня. Російськомовне населення Естонії сприйняло ці дії, як знущання над пам"яттю полеглих, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Воїну-визволителю відновлено на новому місці у Таллінні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі