четвер, 27 лютого 2020 21:12

Пам'ятник Леніну продали з аукціону

Пам'ятник Леніну продали з аукціону
На Чернігівщині продали пам'ятник. Фото: "Цензор.нет"

Демонтований у 2016 році пам'ятник Володимиру Леніну купила фірма із Запоріжжя.

На ці гроші в центрі Сновська на Чернігівщині, де раніше стояв пам'ятник, влаштують фонтан, повідомляє прес-служба Сновський міськради.

Пам'ятник Леніну продали через систему Prozorro. Продали з другої спроби. Вперше пам'ятник хотіли продати в жовтні 2019 року, але тоді бажаючих придбати його не знайшлося.

"Вдруге його виставили на продаж через систему Prozorro на початку лютого 2020 зі стартовою ціною 326 823,00 грн. На цей раз купити пам'ятник висловили бажання два учасники - ТОВ" Трейд інвест сталь" і ТОВ "Розвиток-СВ"", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький журналіст і швейцарський фотограф розшукали 70 українських ленінів

Переможцем аукціону стало ТОВ "Розвиток-СВ" із Запоріжжя.

"Отримані кошти від продажу пам'ятника будуть використані на благоустрій території перед Сновський будинком культури, де він був встановлений. З цього питання будуть проведені громадські обговорення. Раніше жителями міста було підтримано пропозицію зробити на цьому місці фонтан", - додали в пресслужбі.

В Україні досі залишається близько двох десятків пам'ятників Володимиру Леніну. Найбільше пам'ятників радянському вождю лишилося на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Леніну продали з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі