Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2007 19:28

Пам"ятник Кучмі в Києві був демонтований по вказівці місцевої влади

Символічний пам"ятник екс-президентові Леоніду Кучмі простояв на площі Слави в Києві всього декілька годин і був прибраний за вказівкою Печерської райадміністрації Києва. Про це повідомив керівник прес-служби блоку "К.У.Ч.М.А." Орест Сергєєв.

За його словами, вдень після закінчення мітингу молодіжної організації блоку "К.У.Ч.М.А.", до пам"ятника підійшли "люди в жовтому" і за допомогою трактора прибрали пам"ятник.

За словами О.Сергєєва, на питання мітингуючих: чому відбувається демонтаж пам"ятника, вони відповідали: "Вказівка з самого верху йде - негайно прибрати".

О.Сергєєв також додав, що в п"ятницю в 11.00 прихильники блоку планують пікетувати будівлі Печерської райадміністрації столиці з вимогою повернути пам"ятник.

Він також додав, що в планах блоку "К.У.Ч.М.А." створення цілої алеї скульптур людей, які внесли значний внесок до історії України. Для цього незабаром, за словами О.Сергєєва, блок має намір подати необхідні документи для отримання дозволу київських властей.

В четвер вранці в Києві на площі Слави за ініціативою виборчого блоку "К.У.Ч.М.А" був встановлений символічний пам"ятник Л.Кучмі.

Фігура Л.Кучми виконана в стилістиці римської скульптури і встановлена на дерев"яному постаменті. Л.Кучма зображений в іпостасі римського імператора з лавровим вінком на голові, в туніці і нагрудному панцирі. Гіпсова скульптура фарбує під колір бронзи з патиною. На плиті, закріпленій на постаменті, написано: "Вибач, Данілич!" ("Пробач, Данілич!").

Абревіатура К.У.Ч.М.А розшифровується як "Конституція, Україна, Честь, Мир і Антифашизм", повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Кучмі в Києві був демонтований по вказівці місцевої влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути