четвер, 25 жовтня 2007 11:09

Палестинські бойовики коригують удари через Google Earth


 

Палестинські бойовики з бойового крила організації ФАТХ - "Бригад мучеників аль-Акси" - використовують знімки Google Earth при плануванні нападів на Ізраїль, пише The Guardian.

Про це виданню розповів один із командирів руху Халед Джаабарі (Khaled Jaabari), відомий також під ім"ям Абу Валід (Abu Walid). Він повідомив, що з допомогою супутникових знімків бойовики шукають вразливі місця в ізраїльських населених пунктах для своїх ракетних атак. Це вже не вперше, коли Google Earth звинувачують в ненавмисному сприянні терористичним угрупованням. У січні 2007 року британська військова розвідка повідомила, що при організації нападів на розташовані в Басрі британські військові бази іракські повстанці використовували супутникові знімки Google Earth. З допомогою цих кадрів бойовики могли визначати розташування найуразливіших військових об"єктів.

Зараз ви читаєте новину «Палестинські бойовики коригують удари через Google Earth». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі