четвер, 14 червня 2007 13:29

Палестинська автономія розділиться на дві частини

Керівництво автономії визнає, що повністю втратило контроль над сектором Гази, за який вело бої з Хамасом. Декілька днів кровопролитних зіткнень понесли життя десятків людей.

У палестинській адміністрації визнають, що більше не контролюють сектор Гази після п"яти днів боїв між озброєними прихильниками Фатха і Хамаса.

Починаючи з суботи, 9 червня, в запеклих зіткненнях загинуло, за останніми даними, 81 людина. Прихильники Фатха майже повністю вигнані їх сектора.

Вони контролюють тільки декілька об"єктів, які оточені бойовиками Хамаса.

Підконтрольна Хамасу радіостанція заявила, що угрупування ісламістів повністю завоювало останнім крупним оплотом Фатха в Газі - штаб-квартирою "Служби превентивній безпеці. ФАТХ це заперечує.

Тим часом, в цих обставинах спостерігачі все частіше заявляють про вірогідний розкол палестинської автономії на дві частини - їм навіть вже придумали умовні назви "Фатхленд" і "Хамастан", повідомляє британська газета Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Палестинська автономія розділиться на дві частини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі