середа, 21 січня 2009 14:29

Палестина виступає за створення міжнародної комісії з розслідування подій в Газi

Палестина виступає за створення міжнародної комісії з розслідування подій в Секторі Газа, повідомив сьогодні на прес-конференції посол Палестини в Москві Афіф Сафіє. Дану пропозицію посол озвучив на зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з послами арабських країн, яка відбулася напередодні. "Необхідно розслідувати, що зробив Ізраїль, зокрема неприцільний обстріл і руйнування цивільних об"єктів", - сказав він.

За словами Сафіє, в результаті конфлікту в Газі серед цивільного населення загинули більше 1 тис. 350 людей, третина з них - діти молодші 12 років, поранено 550 людей, з них третина - діти, зруйновано більше 20 тис. одиниць житла, і відновленню воно не підлягає, близько 160 тис. людей позбавлено даху над головою.

Ізраїль почав військову операцію проти радикального руху ХАМАС 27 грудня 2008 р. і припинив її лише в минулі вихідні. У результаті операції було убито близько 1,3 тис. палестинців, при цьому ізраїльтяни втратили 13 людей, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Палестина виступає за створення міжнародної комісії з розслідування подій в Газi». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі