пʼятниця, 16 травня 2008 08:14

Палата представників конгресу США проголосувала за виведення військ з Іраку

Палата представників конгресу США на засіданні в четвер при 227 голосів "за" і 196 "проти" затвердила поправку до бюджетного законопроекту про фінансування війни в Іраку, що містить вимогу про негайний початок виведення американських військ з цієї країни.

"Протягом 30 днів після набуття чинності цього акту президент зобов"язаний почати негайну і організовану передислокацію збройних сил США з Іраку з метою закінчити цю передислокацію протягом 18 місяців", - мовиться в тексті прийнятої поправки.

В четвер перед початком голосування адміністрація Джорджа Буша заявила про своє "рішуче заперечення" проти цього законопроекту.

"Якщо цей законопроект в його нинішньому вигляді надійде до президента, він накладе на нього вето", - мовиться в поширеній у Вашингтоні заяві Білого дому.

В ньому підкреслюється, що "цей законопроект прагне зв"язати руки нашим військовим командувачам і нав"язати штучний графік виведення військ", передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Палата представників конгресу США проголосувала за виведення військ з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі