субота, 14 липня 2007 17:22

Пакистанський смертник взірвав військову автоколону: 28 постраждалих

В результаті теракту в пакистанській провінції Північний Вазірістан в суботу загинули 18 військовослужбовців національної армії. Відповідальність за вибух на себе ніхто поки не узяв.

Террорист-семертник направив начинений вибухівкою автомобіль у військову автоколону. Раніше влада називала меншу кількість загиблих, проте точний підрахунок став можливий після обстеження підірваних автомобілів. Поранення отримали 28 чоловік.

Теракт відбувся через день після того, як декілька тисяч ісламістів по всьому Пакистану провели демонстрації протесту, виразив незадоволеність політикою президента країни Первеза Мушаррафа.

Декілька тисяч військових були направлені в Північний Вазірістан в спробі уряду узяти під контроль регіон, який вважається укриттям для бойовиків "Талібану" і "Аль-Каєди". Тим часом, після штурму Червоної мечеті в Ісламабаді 10-11 липня теракти проти урядових військ почастішали.

В Червоній мечеті в пакистанській столиці декілька днів були заблоковані радикальні ісламісти, які утримували заручників і вимагали повернути країну на шлях ісламу. Після декількох раундів невдалих переговорів, спецслужби ухвалили рішення почати штурм, в результаті якого загинули 86 людей, в основному бойовики, передає агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанський смертник взірвав військову автоколону: 28 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі