вівторок, 19 лютого 2008 08:50

Пакистанська опозиція перемагає на виборах з "шокуючими" результатами

 Пакистанські опозиціонери отримують велику перемогу на парламентських виборах. За попередніми підсумкам голосування, Пакистанська народна Партія, яку очолювала убита 27 грудня Беназір Бхутто, а також Пакистанська мусульманська ліга(N) колишнього прем"єра Наваза Шаріфа отримують більше двох третин голосів виборців.

Після підрахунку голосів на 125 з 272 мажоритарних округів, ПНП вже отримує 39 місць в парламенті, а ПМЛ(N) - 50 мандатів.

Правляча Пакистанська мусульманська ліга(Q), представники якої підтримують чинного президента Первеза Мушаррафа,  поки перемагає лише в 18 округах. Ще 18 місць отримують представники малих партій.

За словами представника ПМЛ(Q), який попросив не називати його імені, результати виборів для влади можна охарактеризувати як "шокуючі".

Якщо опозиціонери у нижній палаті парламенту країни зберуть більшість в дві третини депутатів, вони зможуть ініціювати процедуру імпічменту Мушаррафа. В усякому разі, саме це вони обіцяли зробити своїм виборцям під час передвиборної кампанії.

Тим часом сам глава держави вже заявив, що, як прихильник демократії, прийме будь-які підсумки виборів, навіть якщо вони будуть несприятливі для нього особисто.

Нагадаємо, вибори пакистанського парламенту були заплановані на 8 січня, проте їх дата була перенесена на 18 лютого через вбивство Беназір Бхутто і спровокованої ним хвилі насильства в країні.

Очікується, що офіційні підсумки виборів оголосять пізніше на поточному тижні, повідомляє  AFP.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанська опозиція перемагає на виборах з "шокуючими" результатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі