середа, 27 лютого 2008 12:00

Пакистанська опозиція обіцяла не голосувати за імпічмент Мушаррафу

Лідер опозиційної Партії пакистанського народу (ППН), яка перемогла на виборах у Пакистані, Асіф Алі Зардарі пообіцяв у обмін на зняття з нього звинувачень у корупції не голосувати в парламенті за імпічмент президентові Первезу Мушаррафу, повідомляє пакистанське телебачення з посиланням на обізнані джерела.

Проти Зардарі було відкрито сім справ за звинуваченням у отриманні багатомільйонних хабарів. Розслідування тривало близько десяти років. У середу пакистанське Національне бюро звітності, яке розслідувало ці справи, оголосило про їх закриття.

ППН і Партія Мусульманська ліга (Н), очолювана колишнім прем"єром Навазом Шаріфом, що повернувся з вигнання, перемогли на виборах 18 лютого і домовилися створити коаліцію. Центральний уряд буде сформований ППН, яка отримала більше всього голосів на виборах, а ПМЛ (Н), що прийшла другою, пообіцяла їй підтримку.

Наваз Шаріф займає безкомпромісну позицію і наполягає на імпічменті президентові силами опозиції за порушення конституції. За даними близьких до глави ПМЛ (Н) джерел, операція Зардарі порушує ці плани. Проте Шаріф не відкликатиме підтримку.

На думку спостерігачів, зараз основна боротьба розвернеться за Верховний суд, де засідають віддані президентові Мушаррафу судді. Попередні судді були відсторонені президентом під час оголошеного ним у листопаді надзвичайного стану. Шаріф добивається беззастережного поновлення звільнених суддів, які вивчають конституційність перебування президента при владі.

Як очікується, в середу Зардарі і Шаріф обговорять взаємини між президентом і ППН, що перемогла на виборах, а також долю Верховного суду, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанська опозиція обіцяла не голосувати за імпічмент Мушаррафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі