середа, 08 лютого 2012 09:52

Пакистанці зловили 8-тонну китову акулу

У Карачі два крани знадобилася, щоб витягнути з води гігантську китову акулу, що мешкала в глибинах Аравійського моря. На видовище прийшов помилуватися натовп людей, адже побачити акулу завдовжки майже в 13 метрів можна досить рідко.

Автор: Фото: Reuters
 

При цьому, виловлений екземпляр далеко не найбільший за розмірами - адже вони можуть виростати до 20 метрів і прожити до 70 років. Цей конкретний екземпляр важив 8 тонн, і був спійманий в 90 морських милях від берега, пише пишет Kaliningrad Today.

Китові акули зустрічаються зазвичай невеликими розрізненими групами, рідше поодинці, а зрідка, в місцях великої кількості корму, утворюють великі скупчення в сотні голів. Вони роблять дуже далекі міграції, слідуючи за скупченнями планктону. Спосіб життя цієї риби, особливості її поведінки і розмноження залишаються дотепер слабо вивченими, хоча в останні роки завдяки застосуванню нових технологій, наприклад, спостереженнями мічених китових акул за допомогою супутників, були отримані важливі дані про їх міграції.

Автор: Фото: Reuters
 

За словами адміністрації порту Карачі, вони раніше нічого подібного не бачили.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанці зловили 8-тонну китову акулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі