середа, 11 червня 2008 14:39

Пакистан звинуватив США в загибелі своїх солдатів на кордоні з Афганістаном

Пакистан звинуватив очолювані США сили коаліції в сусідньому Афганістані в тому, що в результаті їхнього авіаудару в ніч на середу загинули 13 пакистанських прикордонників, передає AP.

У заяві командування йдеться, що цей інцидент "наніс удар по самій суті договору між Пакистаном і США про співпрацю в боротьбі проти тероризму". У заяві підкреслюється, що "збройні сили Пакистану мають повне право захищати жителів країни і її військовослужбовців від агресії ззовні".

Тим часом інформація про інцидент носить суперечливий характер. За одними даними, пакистанські солдати були убиті в районі Моманд в результаті авіаобстрілу прикордонного блок-поста, який сили західної коаліції, мабуть, прийняли за стоянку талібів. Трохи раніше в цьому районі афганські сили за підтримки іноземних військ переслідували групу бойовиків.

За іншими даними, 80 натовських і афганських військовослужбовців проникли на територію спірного прикордонного району поблизу гірської вершини Шейх Баба і спробували встановити там свій блок-пост. Це викликало обурення місцевих пакистанських племен, і вони вступили з ними в сутичку. На допомогу афганській стороні прибула авіація і піддала район обстрілу. У зону вогню потрапили і пакистанські прикордонники.

Ні американське, ні натовське командування в Афганістані цю інформацію поки не коментує повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Пакистан звинуватив США в загибелі своїх солдатів на кордоні з Афганістаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі