пʼятниця, 25 січня 2008 11:07

Пакистан випробував чергову балістичну ракету (ФОТО)

Пакистан у п"ятницю провів успішні випробування нової модифікації балістичної ракети дальнього радіусу дії "Шахін-1" (Хатф-4). Ракета була запущена з рухомої залізничної платформи. Вона здатна нести ядерну або звичайну боєголовку на дистанцію в 700 км.

За випробуваннями спостерігав головком збройних сил Пакистану генерал Ашфак Кіані. Він привітав учених, інженерів і військових з успішним випробувальним пуском, першим цього року.

У 2007 році Пакистан провів шість випробувань ракет різного типу. Тричі запускалася крилата ракета "Бабур" (Хатф-7) наземного базування з дальністю 700 км, по одному разу випробовувалися крилата ракета повітряного базування "Раад" (Хатф-8) з дальністю 350 км., а також балістичні ракети "Шахін-2" (Хатф-6) з дальністю польоту 2000 км і "Абдалі" (Хатф-2) з радіусом дії 200 км.

Уряд Пакистану стверджує, що арсенал країни включає балістичні ракети, здатні завдавати ударів по центральних районах Індії, що також володіє атомними зброєю. За оцінками аналітиків, в даний час у розпорядженні армії Пакистану 48 боєголовок.

США пропонують переправити ядерні заряди до Америки через  загрозу того, що терористи, які убили лідера опозиції і колишнього прем"єр-міністра Беназір Бхутто, хочуть дістатися до зброї масового знищення.

Провідний військовий аналітик США Фредерік Кіган закликав президента Джорджа Буша розглянути наступний варіант: направити до Пакистану елітні армійські підрозділи і узяти під контроль ядерні заряди, якщо країна поглиблюватиметься  у хаос. Ці рекомендації Кіган дав ще до вбивства Бхутто.

Аналітик запропонував розробити надзвичайний план, відповідно до якого спецназ США і Великої Британії захопить ядерні заряди Пакистану і забезпечить їх перекидання до Америки. Як альтернативу експерт згадав можливість складувати їх на пакистанській території в спеціальному районі, що знаходиться під повним контролем США, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Пакистан випробував чергову балістичну ракету (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі