субота, 31 березня 2007 11:56

Пакистан успішно випробував ракету, здатну нести ядерний заряд

Пакистан провів успішні випробування ракети ближнього радіусу дії (до 200 км) класу "земля-земля" HATF-XI Abdali, здатної нести ядерний заряд, повідомляє Reuters з посиланням на заяву пакистанських військових.

- Випробування були направлені на підтвердження бажаних технічних параметрів, що було успішно досягнуто, - йдеться в заяві військових.

Це вже друге випробування даної ракети за останній місяць.

За останні місяці Ісламабад провів вже цілу серію випробувань балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд. Так, у березні Пакистан випробував крилату ракету HATF-VII Babur, що має дальність до 700 км. В кінці лютого він успішно запустив ракету Hatf VI (Shaheen II) дальнього радіусу (2 тис. км). А в грудні 2006 року Пакистан здійснив запуск нового типу ракет ближнього радіусу дії, здатних нести ядерний заряд, - Hatf III (Ghanzavi), радіус дії якої складає 290 км.

Крім того, за даними експертів американського Інституту з питань науки і міжнародної безпеки, Пакистан веде будівництво нового ядерного реактора, потужність якого дозволить збагачувати достатньо плутонію для виробництва 40-50 одиниць ядерної зброї на рік.

Подібне розширення ядерної програми дозволить Пакистану в 20 разів збільшити потужність своїх ядерних озброєнь.

Пакистан, так само як і сусідня Індія, не підписав договір про нерозповсюдження ядерної зброї, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Пакистан успішно випробував ракету, здатну нести ядерний заряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі