пʼятниця, 02 березня 2007 09:57

Пакистан розпочинає масштабну програму самозабезпечення ураном

Пакистанський уряд виділяє $600 мільйонів на масштабну програму з дослідження і розробки родовищ урану, щоб забезпечити паливом атомні електростанції. Про це повідомляє пакистанська преса з посиланням на високопоставлені джерела.

Згідно з цією інформацією, в центральній частині пакистанської провінції Пенджаб давно були виявлені ознаки урану, проте ці поклади вважалися досить бідними. Проте в Ісламабаді вважають, що в разі застосування найсучасніших технологій видобутку тут можна одержувати певну кількість якісного урану.

Як повідомило джерело журналістам, рішення Пакистану розвивати урановий сектор - вимушене, оскільки, за його словами, "ніхто з розвинених країн не демонструє готовності постачати необхідну кількість палива для пакистанських реакторів".

За даними преси, Ісламабад також починає роботи з пошуку і розвідки нових уранових родовищ.

Пакистан, чия економіка, зростаючи, відчуває брак електроенергії, має намір на 2030 рік ввести в дію декілька нових реакторів - за допомогою фахівців з КНР. Ісламабад розраховує, що національний уран дозволить забезпечувати значну частину палива для цих АЕС, повідомляють РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Пакистан розпочинає масштабну програму самозабезпечення ураном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі