вівторок, 04 березня 2008 15:06

Пакистан через 35 років звільнив індійського шпигуна

Президент Пакистану Первез Мушарраф помилував індійця, що 35 років пробув в камері смертників по звинуваченню в шпигунстві, повідомляє 4 березня AFP.

61-річний Кашмір Сінгх був звільнений і перетнув кордон Пакистану і Індії в місті Ваган, штат Пенджаб. Зустрічаючі, в числі яких були його дружина і троє дітей, обсипали його рожевими пелюстками. Врешті-решт Сінгх був відведений індійськими прикордонниками і представниками спецслужб.

Кашмірі Сінгха затримали в 1973 році в місті-гарнізоні Равальпінді. Він був засуджений до смерті військовим трибуналом. Проте індієць, що заперечував всі звинувачення, підпадав під дію закону про державну таємницю і був буквально загублений в пакистанській системі виконання покарань.

Ув"язненого минулого року виявив пакистанський міністр з прав людини Ансар Бурні. За його словами, Сінгх за 35 років без відвідувачів і можливості виходити з камери отримав важку психічну травму.

Прохання про помилування передбачуваного шпигуна було передане на розгляд Мушаррафу. Повідомляється, що президент був "шокований" обставинами справи і відразу ж підписав всі необхідні папери.

З 1947 року Індія і Пакистан тричі воювали. Проте в 2004 році між двома країнами, що володіють ядерною зброєю, почалися мирні переговори. Останніми роками Індія і Пакистан кілька разів обмінювалися ув"язненими. В більшості випадків це були рибаки, які порушили територіальні води сусідньої країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Пакистан через 35 років звільнив індійського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі