пʼятниця, 18 травня 2007 18:37

Озеро за 182 мільйони доларів

Уряд Грузії продав тбіліське озеро Лісі і прилеглу до нього територію за 182 мільйони доларів. Новим власником стала грузинська компанія GRDC Group.

На приватизаційному аукціоні, що відбувся 17 травня, єдиним конкурентом виступала ізраїльська компанія TAO. Проте вона запропонувала за об"єкт тільки 50 мільйонів доларів. Президент TBC Мамука Хазарадзе заявив журналістам, що задоволений операцією. "Я не проти іноземних інвестицій, але думаю, що таку землю повинні розвивати грузини", - відзначив підприємець.

Озеро Лісі розташоване в п"яти хвилинах їзди від престижного тбіліського району Сабуртало. На прилеглій місцевості розташований ліс, також там знаходяться термальні джерела і ще одне озеро, в якому містяться грязі, які можуть бути використані в лікувальних цілях. План розвитку цієї території, розроблений GRDC Group, передбачає будівництво туристично-оздоровчого комплексу.

Очікується, що облаштування прибережної зони буде завершено до кінця 2007 року. Крім того на території, прилеглій до озера Лісі, розташований Національний центр лікування онкологічних захворювань. Чи буде він збережений на колишньому місці, поки невідомо, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Озеро за 182 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі