пʼятниця, 22 жовтня 2010 16:38

Отруйна вода з Угорщини ще не дісталася до України - МНС

Отруйна вода з Угорщини ще не дісталася до України - МНС

На українській ділянці річки Дунай показники води залишаються в нормі після аварії на глиноземному заводі в Угорщині, заявив заступник глави МНС України Віталій Романченко.

"Вода перевіряється. Постійно відбувається контроль. Перевищення санітарних норм немає", - заявив він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

У свою чергу начальник Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки МНС Василь Стоєцький повідомив, що в Україні вже перевірено близько 60% об'єктів, які можуть становити загрозу виникнення техногенних катастроф.

Як повідомлялося, в результаті аварії 4 жовтня на глиноземному заводі в угорському р. Айка стався витік токсичних відходів алюмінієвого виробництва - "червоного шламу", який складається переважно з оксидів заліза і алюмінію, важких металів. Аварія призвела до забруднення токсичними речовинами басейну р.. Марцаль, що впадає в р. Раба - притоку р. Дунай.

Президент України Віктор Янукович у зв'язку з екологічною катастрофою в Угорщині віддав ряд доручень, серед яких - забезпечення перевірки стану екологічно небезпечних об'єктів України.

За матеріалами Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Отруйна вода з Угорщини ще не дісталася до України - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі